Tervezze meg saját területe védelmét!

2020.01.10. Vadriasztás
Doxmand Designer

Elkészült legújabb programunk a Doxmand Designer – Vadriasztás védelemtervező. Segítségével a Google térképét használva, közvetlenül a Saját területén tervezheti meg területe ultrahangos vadkárvédelmét. Nincs szükség többé papírfecnikre, lefényképezett rajzokra és találgatásokra. A program használata egyszerű, pár lépésben elkészíthető egy-egy terület védelme.

Védelemtervező használata:

A tervezőprogram nem veszi figyelembe a domborzatot, és a területen lévő növényzetet. Így a megjelenített védelem tájékoztató jellegű. A védelemtervező működése szerint: amennyiben a kiválasztott terület teljesen sík, és alacsony növényzetű lenne, akkor a sárgával jelölt területet tudná a készülék védeni. Az ultrahang terjedéséről, és jellemzőiről egy korábbi cikkünkben már írtunk. Így arról szintén érdemes tájékozódni.

 1. Keresse meg a védeni kívánt területet (számítógépen az egér görgetésével közelíthet)
 2. Felső ablakban válassza ki a vadriasztó típusát, majd a térképre kattintva helyezze el a  védeni kívánt területre:

  Új eszköz – A terven elhelyez egy új vadriasztót a kiválasztott típusból. (A térképre bal egér gombbal kattintva is elhelyezhet új eszközt)
  Összes törlése – Térképen lévő összes eszköz törlésre kerül.
  Név – Adjon nevet a tervének.
  Cím – A kész tervet elküldheti erre az email címre, hogy később is meglegyen.
  Mentés & küldés – Ha elkészült a terv, erre a gomba kattintva küldheti el a megadott email címre.
 3. További műveletek
  Forgatás – A kurzort az adott vadriasztó által lefedett területre húzva (sárga színnel jelölt rész), lenyílik egy ablak, ahol jobbra és balra forgathatja az eszközt, illetve törölheti azt.
  Áthelyezés – Vigye a kurzort a mozgatni kívánt vadriasztóhoz(sárgával jelölt részre), majd a jobb oldali egérgomb lenyomva tartásával az objektum mozgatható a térképen.
 4. Terv mentése – Írja be a “Terv neve” mezőbe az aktuális terv nevét és adjon meg egy email címet, majd kattintson a “Mentés & küldés” gombra, ekkor a rendszer elküldi a megadott email címre a tervet. A küldött emailben lesz egy link, amin keresztül a terv bármikor megtekinthető és módosítható, illetve a térképen elhelyezett vadrisztók koordinátái(Google Maps link).
 5. Vadriasztók telepítése – Okostelefonja segítségével, nyissa meg az emailben található vadriasztók utánni linket, ekkor automatikusan elindul a Google Maps alkalmazás, jelölve az aktuális vadriasztó helyét. Ezután nincs más hátra, mint odasétálni a megfelelő pontra és telepíteni az adott készüléket.

# De hogyan is kell ultrahangos vadvédelmet tervezni? Csináltunk egy tervezési segédletet, amiben összeszedtük a vadriasztó telepítés lépéseit: tovább a cikkhez!

Legfrissebb híreink

Rágcsálók a magtárban

Segítség! Rágcsálók a magtárakban, raktárakban és géptárolókban

Az előző cikkünkben részletesen írtunk róla, hogy sajnos a rágcsálók nem csak otthon, hanem a munkahelyeken, így az éttermekben és az irodákban is előfordulhatnak. Most…

Olvasd tovább
A patkányok a városokban, társasházakban is megjelenthetnek.

Segítség! Rágcsálók az irodában

Sajnos a rágcsálók nem csak a ház körül fordulnak elő. Ragaszkodó kis állatok, ezért “velünk tartanak” a munkahelyünkre vagy épp a szórakozóhelyekre is. A lényeg,…

Olvasd tovább
Gyakran nyestek neszezését hallhatjuk a padláson

Te tudod, hogy mi mocorog a padláson?

Amikor kaparászást hallunk a padlásról, egyből megfagy az ereinkben a vér. Miután azonban elhessegettük magunk elől a betörők, szellemek és vérfarkasok gondolatát, általában három állatra…

Olvasd tovább
Kosár
Jelenleg nincs semmi a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0