Történetünk

A történet

Nagyszüleim gazdaságában minden évben jelentős károkat okoztak a vadak, több megoldással próbálkoztak, de egyik sem volt igazán sikeres, mindegyiknek volt valami hátránya, hamar lemerültek, sok felügyeletet igényeltek vagy nem voltak hatásosak. Az addigi tapasztalatok és alapos kutatómunka után elkészítettem az első prototípust (2014 július), mely nagy sikert aratott, a vadak többé nem tettek kárt a termésben. Hamar híre ment a környéken a készüléknek és mivel egyre nagyobb igény mutatkozott rá, így 2015 augusztusában megalapítottam egyéni vállalkozásomat, a prototípust tovább fejlesztve, elkezdtem a vadriasztók gyártását.

Az értékesítéssel egy barátomat bíztam meg, aki a VADALARM néven kezdte el a forgalmazást. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, egyre több Normal vadriasztó készült el, az értékesítés is jól haladt, 2016-ban kijöttünk a Mega vadriasztóval, majd évvégén a rágcsálóriasztóval, 2017 tavaszán elkészült a Dual vadriasztó is. Sajnos a baráti együttműködés nem tartott sokáig, hiába készítettem el kiváló minőségben termékeimet, kedves barátom ugyanazon néven kezdett el más jellegű, de silány minőségű termékeket gyártani/forgalmazni, később kiderült, hogy a közösen kitalált márkanevet is a saját nevére jegyezte be, ez már több kérdést is felvetett, így kiváltam és saját forgalmazásba kezdtem, így született meg a Doxmand márkanév. 


Arra törekszünk, hogy vevőink maximálisan elégedettek legyenek! Ha valaki hozzánk fordul, biztosan megtalálja számára megfelelőbb megoldást, legyen szó vad- vagy rágcsálóriasztásról!

Hiszünk abban amit csinálunk, így minden termékünkre 30 nap visszavásárlási és 3 év gyártói garanciát vállalunk!


Mi is az a vadriasztó?

A mezőgazdasági kultúrákban, a vadak által okozott károk már a kezdetek óta sok problémát jelentenek. Nagyon sok megoldás létezik a piacon. Az alapelv mindegyiknél ugyan az, a vadak számára kellemetlen, zavaró hatás(ok) létrehozása, amely(ek) aztán más élettér választására kényszerítik az állatokat. A Magyarországon elsősorban a mezei nyulak, vaddisznók, őzek és a szarvasok által okozott károk fordulnak elő. Közös tulajdonságuk, hogy rendkívül jó a látásuk, hallásuk és a szaglásuk. Ezt használjuk ki arra, hogy olyan zavaró környezetet hozunk létre,mely hatására az állat elhagyja a területet.


Az ultrahangról

A hang, mint longitudinális hullám, levegőben 330m/s, szilárd anyagokban akár 1500m/s sebességgel is terjedhet. Ultrahangnak a 20kHz feletti hangokat nevezzük. Általában a piezoelektromosság vagy a magnetostrikció jelenségét használják fel, ultrahang előállítására. Az ember 20Hz-től 20kHz tartományban képes hangokat érzékelni. Tehát az ultrahang az ember számára nem hallható, de egyes állatok rendkívül nagy tartományban is hallhatnak, pár példa:

       • nyúl 360-42 000Hz

       • kutya 47-45 000Hz

       • nagy patkósdenevér 2000-110 000Hz

       • Atlanti-óceáni palackorrú delfin 75-150 000Hz

Ha érdekli még több állat hallása:  Dr. George M. Strain kutatása


Itt olvashat még rólunk

Rágcsálókkal küzd? Van megoldás!
Doxmand vadriasztók – Ultrahanggal a vadkár ellen
Védekezési módszerek vadkár ellen
Rágcsálókkal küzd? Van megoldás!
Amit minden vad elkerül
A seregélyek új ellensége!
A bolond eteti a vadakat, a bölcs Doxmandot telepít – Doxmand védelemtervező bemutatása
Doxmand: a hatékony vad- és rágcsálóriasztás – Interjú Nagy Tamás ügyvezetővel
Erdészeti és Faipari Hiradó – AgromashExpo 2018
Növényvédelem – várjuk a tavaszt! – AgromashExpo 2018
Vadriasztó újdonság 360 fokban – AgromashExpo 2019
Van egy tippünk vadkár ellen! – AgromashExpo 2020

A gazdák véleménye a Doxmand vadriasztókról:

Miért hatékony a “modern madárijesztő”? – Simon Sándor, pannonhalmi régió
Végre egy vadriasztó és rágcsálóriasztó, amely tényleg működik! – Refenrenciák és videó
Soha többet vadkár! – Tóth Ákos, csornai járás
Miért jobb az ultrahangos vadriasztó más vadkár-megelőzési módszereknél? – A gazdák véleménye alapján
Sok milliós kárt fogott meg a Doxmand – Bagotai Dezső, bakonyi vidék
Ha nem működne, nem vennék még többet – Tatai Gyula, Demjén vidéke
Bársony Zoltán erdőt-mezőt véd a Doxmand vadriasztóval – Bársony Zoltán, Győr környéke

A Doxmand Fogyasztói vélemény tanúsítványa
Kosár
There are no products in the cart!
Vásárlás folytatása
0