Állatvédelem – tegyünk érte ultrahangos vadriasztással!

2019.12.18. Vadriasztás
A Doxmandnál fontosnak tartjuk az állatok védelmét.

Ebben a rövid cikkben szeretnénk felhívni a figyelmet alapvető cégpolitikánkra, az állatok védelmére. Mi a Doxmandnál nagy hangsúlyt fektetünk arra milyen fontos az állatvédelem, ezért is kezdődtek el az ultrahanggal kapcsolatos fejlesztéseink. Mára elmondhatjuk, hogy egy hatásos, mégis állatbarát megoldást tudunk kínálni, az ultrahang erejével.

„Annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége, elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára, kifejezve azon szándékát, hogy Magyarország tevékeny módon részt vállaljon az állatok védelme és kímélete érdekében kifejtett nemzetközi erőfeszítésekből.” 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről

Közismert megoldások

Az interneten rengeteg házi készítésű, olcsó, könnyen elkészíthető vadkár-megelőző tippet találni. Ezek közül nem mind fér bele az állatvédelem témakörébe.
Sokan ajánlják az acél kerítéseket, például a féltve óvott gyümölcsös köré. A fák törzsére könnyen rápattintható műanyag védőrácsot is népszerű, vagy a villanypásztor. Ezek többsége rövid időn belül beszerezhető mezőgazdasági boltokból, az internetről, vagy elkészíthető az otthon talált eszközökből. Sokan sajnos nem gondolnak bele az állatok helyzetébe, így okozva jelentős sérüléseket a vadaknak.

Vadháló, vadkerítés

Ez erősebb az őzeknél és szarvasoknál, nem tudják megrongálni, viszont a vaddisznók könnyen megkezdik, felszedik a rács alját. Ha ilyen kisebb lyukon bebújik az állat, az felsértheti a bőrét, vagy beakadhat az agancsa. Ez könnyen kárt okozhat benne, a mélyebb sérülések pedig nagy fájdalmakkal járnak. Ilyenkor beszöknek, ám a kijutás már nem olyan egyszerű! Az állat megijed, nem találja a vadlétrát amin kijuthat, így több kárt tehet magában menekülési útvonalat keresve.

Villanypásztor

Szintén sok hátránya van: a gaz benövi, vagy egy vihar miatt akár zárlatos is lehet. Ezt a hibát nem lehet gyorsan észlelni és máris bent vannak a vadak a területen. Ezek a kifeszített vezetékek ha leszakadnak, rácsavarodhatnak az állat lábaira, vagy agancsára. Ilyenkor kellemetlen érzést kelthet benne a rátapadó vezeték, sőt. A meghibásodott vezetékek nehezen ellenőrizhetők, karbantartásuk nehézkes.

Állatvédelem a Doxmanddal

Az előzőekkel szemben a Doxmand® vadriasztók az állatokban nem okoznak kárt. A készülék váltakozó frekvenciájú ultrahanggal riasztja el őket a területről.

Tovább a vadriasztókhoz!

Legfrissebb híreink

Rágcsálók a magtárban

Segítség! Rágcsálók a magtárakban, raktárakban és géptárolókban

Az előző cikkünkben részletesen írtunk róla, hogy sajnos a rágcsálók nem csak otthon, hanem a munkahelyeken, így az éttermekben és az irodákban is előfordulhatnak. Most…

Olvasd tovább
A patkányok a városokban, társasházakban is megjelenthetnek.

Segítség! Rágcsálók az irodában

Sajnos a rágcsálók nem csak a ház körül fordulnak elő. Ragaszkodó kis állatok, ezért “velünk tartanak” a munkahelyünkre vagy épp a szórakozóhelyekre is. A lényeg,…

Olvasd tovább
Gyakran nyestek neszezését hallhatjuk a padláson

Te tudod, hogy mi mocorog a padláson?

Amikor kaparászást hallunk a padlásról, egyből megfagy az ereinkben a vér. Miután azonban elhessegettük magunk elől a betörők, szellemek és vérfarkasok gondolatát, általában három állatra…

Olvasd tovább
Kosár
Jelenleg nincs semmi a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0