Állatvédelem – tegyünk érte ultrahangos vadriasztással!

2019.12.18. Vadriasztás
vadmalac

Ebben a rövid cikkben szeretnénk felhívni a figyelmet alapvető cégpolitikánkra, az állatok védelmére. Mi a Doxmandnál nagy hangsúlyt fektetünk arra milyen fontos az állatvédelem, ezért is kezdődtek el az ultrahanggal kapcsolatos fejlesztéseink. Mára elmondhatjuk, hogy egy hatásos, mégis állatbarát megoldást tudunk kínálni, az ultrahang erejével.

„Annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége, elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára, kifejezve azon szándékát, hogy Magyarország tevékeny módon részt vállaljon az állatok védelme és kímélete érdekében kifejtett nemzetközi erőfeszítésekből.” 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről

Közismert megoldások

Az interneten rengeteg házi készítésű, olcsó, könnyen elkészíthető vadkár-megelőző tippet találni. Ezek közül nem mind fér bele az állatvédelem témakörébe.
Sokan ajánlják az acél kerítéseket, például a féltve óvott gyümölcsös köré. A fák törzsére könnyen rápattintható műanyag védőrácsot is népszerű, vagy a villanypásztor. Ezek többsége rövid időn belül beszerezhető mezőgazdasági boltokból, az internetről, vagy elkészíthető az otthon talált eszközökből. Sokan sajnos nem gondolnak bele az állatok helyzetébe, így okozva jelentős sérüléseket a vadaknak.

Vadháló, vadkerítés

Ez erősebb az őzeknél és szarvasoknál, nem tudják megrongálni, viszont a vaddisznók könnyen megkezdik, felszedik a rács alját. Ha ilyen kisebb lyukon bebújik az állat, az felsértheti a bőrét, vagy beakadhat az agancsa. Ez könnyen kárt okozhat benne, a mélyebb sérülések pedig nagy fájdalmakkal járnak. Ilyenkor beszöknek, ám a kijutás már nem olyan egyszerű! Az állat megijed, nem találja a vadlétrát amin kijuthat, így több kárt tehet magában menekülési útvonalat keresve.

Villanypásztor

Szintén sok hátránya van: a gaz benövi, vagy egy vihar miatt akár zárlatos is lehet. Ezt a hibát nem lehet gyorsan észlelni és máris bent vannak a vadak a területen. Ezek a kifeszített vezetékek ha leszakadnak, rácsavarodhatnak az állat lábaira, vagy agancsára. Ilyenkor kellemetlen érzést kelthet benne a rátapadó vezeték, sőt. A meghibásodott vezetékek nehezen ellenőrizhetők, karbantartásuk nehézkes.

Állatvédelem a Doxmanddal

Az előzőekkel szemben a Doxmand® vadriasztók az állatokban nem okoznak kárt. A készülék váltakozó frekvenciájú ultrahanggal riasztja el őket a területről.

Tovább a vadriasztókhoz!

Legfrissebb híreink

Gyakran nyestek neszezését hallhatjuk a padláson

Te tudod, hogy mi mocorog a padláson?

Amikor kaparászást hallunk a padlásról, egyből megfagy az ereinkben a vér. Miután azonban elhessegettük magunk elől a betörők, szellemek és vérfarkasok gondolatát, általában három állatra…

Olvasd tovább
kukorcia_vadkar

A mezőgazdasági vadkárról – tényleg csak röviden

A mezőgazdasági vadkár – tényleg csak röviden Öröm hallani egy-egy telefonbeszélgetés alkalmával, hogy milyen szorgosan dolgoztok, igyekeztek időben elvetni a magokat és gondoskodni a kártevők…

Olvasd tovább

Így etesd a madarakat télen – madáretető készítése, madáreleségek

Ebben a cikkben szeretnénk megmutatni milyen madáreledellel célszerű etetni a kismadarakat, és milyen madáretetőt lehet könnyen elkészíteni otthon is. Vágjunk is bele! Mivel etessük a…

Olvasd tovább
SimplePay vásárlói tájékoztató
Kosár
Jelenleg üres a bevásárlókosár!
Végösszeg
Ft
Vásárlás folytatása
0