Állatvédelem – tegyünk érte ultrahangos vadriasztással!

2019.12.18. Vadriasztás
A Doxmandnál fontosnak tartjuk az állatok védelmét.

Ebben a rövid cikkben szeretnénk felhívni a figyelmet alapvető cégpolitikánkra, az állatok védelmére. Mi a Doxmandnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hgoy milyen fontos az állatvédelem. Többek között ezért is kezdődtek el az ultrahanggal kapcsolatos fejlesztéseink. Mára elmondhatjuk, hogy egy hatásos, mégis állatbarát megoldást tudunk kínálni, az ultrahang erejével.

„Annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége, elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára, kifejezve azon szándékát, hogy Magyarország tevékeny módon részt vállaljon az állatok védelme és kímélete érdekében kifejtett nemzetközi erőfeszítésekből.”

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről

Közismert – nem állatbarát -megoldások a vadkár megelőzésére

Az interneten rengeteg házi készítésű, olcsó, könnyen elkészíthető vadkár-megelőző tippet találni. Ezek közül nem mind fér bele az állatvédelem témakörébe.


Sokan ajánlják az acél kerítéseket, például a féltve óvott gyümölcsös köré. A fák törzsére könnyen rápattintható műanyag védőrácsot is népszerű, vagy a villanypásztor. Ezek többsége rövid időn belül beszerezhető mezőgazdasági boltokból, az internetről, vagy elkészíthető az otthon talált eszközökből.

Sokan sajnos nem gondolnak bele az állatok helyzetébe, így okozva jelentős sérüléseket a vadaknak.

A rosszul kivitelezett kerítés is vadkárokat okozhat.

Vadháló, vadkerítés

Ez erősebb az őzeknél és szarvasoknál, nem tudják megrongálni, viszont a vaddisznók könnyen megkezdik, felszedik a rács alját. Ha ilyen kisebb lyukon bebújik az állat, az felsértheti a bőrét, vagy beakadhat az agancsa.

Ez könnyen kárt okozhat benne, a mélyebb sérülések pedig nagy fájdalmakkal járnak. Ilyenkor beszöknek, ám a kijutás már nem olyan egyszerű. Az állat ugyanis megijed, nem találja a vadlétrát amin kijuthat, így több kárt tehet magában menekülési útvonalat keresve.

A leszakadó villanypásztorba beleakadhat, és el is pusztulhat az állat - mindemellett vadkárokat is okozhat.

A villanypásztor és a vadkárok

Szintén sok hátránya van: a gaz benövi, vagy egy vihar miatt akár zárlatos is lehet. Ezt a hibát nem lehet gyorsan észlelni és máris bent vannak a vadak a területen.

Ezek a kifeszített vezetékek ráadásul, ha leszakadnak, rácsavarodhatnak az állat lábaira, vagy agancsára. Ilyenkor kellemetlen érzést kelthet benne a rátapadó vezeték, sőt meg is riadhat, ami vadkárokhoz vezethet. Ezenkívül a meghibásodott vezetékek nehezen ellenőrizhetők, karbantartásuk nehézkes.

Állatvédelem a Doxmanddal

Az előzőekkel szemben a Doxmand® vadriasztók az állatokban nem okoznak kárt. A készülék ugyanis váltakozó frekvenciájú ultrahanggal riasztja el őket a területről.

A Doxmand vadriasztók ultrahanggal riasztják el az állatokat - elkerülve így a vadkárokat.

Tovább a vadriasztókhoz!

Legfrissebb híreink

Doxmand Ultrahangos Vadriasztók

Mit érdemes tudni a Doxmand ultrahangos vadriasztókról?

Mit érdemes tudni a Doxmand ultrahangos vadriasztókról? Milyen véleménnyel vannak róla a gazdák? Ebben a cikkben minden hasznos információt megtalálsz.

Olvasd tovább
Az őz a repcében is vadkárt okozhat

Ezeket végezzük el vetés előtt, hogy megelőzzük a vadkárt

Hogyan védekezhetünk a tavaszi vadkár ellen? Hogyan ismerhetjük fel, milyen vad garázdálkodott a területen? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat cikkünkben.

Olvasd tovább
Az Egységes Mezőgazdasági Vadkárfelmérési Útmutató véget vet a vadkár körüli félreértéseknek

Vége a vadkár körüli vitáknak – itt a vadkárfelmérési útmutató

Megjelent a vadkárfelmérési útmutató, aminek segítségével a szakértők egyértelműen megállapíthatják a vadkár mértékét. Részletek a cikkünkben!

Olvasd tovább
Kosár
There are no products in the cart!
Vásárlás folytatása
0