A seregélyek új ellensége: megérkeztek a Doxmand seregélyriasztók

2020.03.04. Seregélyriasztás
Próbálja ki a Doxmand seregélyriasztók egyikét!

Ebben a cikkben összeszedtünk pár hasznos információt, amit a seregélyek megjelenéséről, károkozásáról és a seregélyriasztók használatával kapcsolatban tudni érdemes. A cikkből kiderül milyen megoldást kínál a Doxmand a seregélyprobléma ellen.

Honnan ismerhetőek fel a seregélyek?

Nagyon egyszerű: sok van belőle, csapatokba szerveződve, egy gyorsan mozgó fekete felhőként borítja be az eget. 🙂

Viccet félretéve: a seregélyeknek számos alfaja van, eltérő színnel. A hazánkban fellelhetőek tollazata fémes fekete, az év bizonyos szakában fehér pettyes, lába rózsaszín, csőre sárga (télen fekete), és rendkívül zajos.

Költöző madár, enyhébb teleken azonban előfordul, hogy kisebb csapatokban áttelel. Bővebben ide kattintva tájékozódhatunk.

Hasznos, vagy káros a seregély?

Is-is. Attól függ kit kérdezünk meg róla. 🙂

A seregélyek hasznos madarak, hiszen összeszedik az ártalmas bogarakat, lárvákat. Azonban sajnos épp ennyire károsak is, mert közben megdézsmálják a gyümölcsöket, gabonaféléket.

Szóval amennyiben egy gazdát kérdezünk, akkor ő egyértelmű, hogy nem sok jót fog róluk mondani, sőt…

Hogyan védekezhetünk a seregélyek ellen?

Mivel hazánkban természetvédelmi szempontból jelentős madárfajnak minősül, így a 13/2001 KöM rendelet szerint meghatározott módon és időben lehet gyéríteni, riasztani. A rendelet seregélyekre vonatkozó része szerint: a riasztás a védett természeti területeken kívül július 1. és február 28. között, a repülőtereken és biztonsági övezetükben pedig egész évben engedély nélkül végezhető. Bővebben: 13/2001 KöM

Akkor végül is mit tegyek?

Termésünk védelme érdekében a seregélyriasztók a legcélravezetőbb megoldások. Sajnos, ha a seregélyek megjelennek, akkor pillanatok alatt képesek hatalmas károkat okozni. Ennek érdekében fejlesztettük ki a Doxmand seregélyriasztókat, aminek mindkét tagja már a tesztidőszak alatt is remekül szerepelt. Csapatunk tanulmányozta a seregélyek viselkedését, reakcióját a különböző hangokra, kombinációkra, így biztosítva a legjobb elérhető eredményt a seregélyek elleni védekezésben.

 

Mi a különbség seregélyriasztók között?

A legfontosabb különbség, hogy az SR2 seregélyriasztó két hangszórós, és 2 hektár védelmét biztosítja maximálisan; addig az SR4 seregélyriasztó készülék négy hangszórós, és 4 hektár védelmére fejleszttük ki.

A két hangszórós készülék fix riasztási programmal dolgozik, míg a négy hangszórósban már elérhető a maximális riasztási időköz állítására vonatkozó lehetőség.

Hol találok további információt az SR seregélyriasztókról?

A termékek részletes leírása webshopunkon, az alábbi linkeken érhető el, ahonnan meg is rendelhetőek: SR2SR4

Érdekel a vadriasztás is? Akkor először olvasd el az ultrahanggal kapcsolatos cikkünket, hogy megismerhesd a vadriasztóink alapelvét.

Legfrissebb híreink

Doxmand Ultrahangos Vadriasztók

Mit érdemes tudni a Doxmand ultrahangos vadriasztókról?

Mit érdemes tudni a Doxmand ultrahangos vadriasztókról? Milyen véleménnyel vannak róla a gazdák? Ebben a cikkben minden hasznos információt megtalálsz.

Olvasd tovább
Az őz a repcében is vadkárt okozhat

Ezeket végezzük el vetés előtt, hogy megelőzzük a vadkárt

Hogyan védekezhetünk a tavaszi vadkár ellen? Hogyan ismerhetjük fel, milyen vad garázdálkodott a területen? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat cikkünkben.

Olvasd tovább
Az Egységes Mezőgazdasági Vadkárfelmérési Útmutató véget vet a vadkár körüli félreértéseknek

Vége a vadkár körüli vitáknak – itt a vadkárfelmérési útmutató

Megjelent a vadkárfelmérési útmutató, aminek segítségével a szakértők egyértelműen megállapíthatják a vadkár mértékét. Részletek a cikkünkben!

Olvasd tovább
Kosár
There are no products in the cart!
Vásárlás folytatása
0