A seregélyek új ellensége: megérkeztek a Doxmand seregélyriasztók

2020.03.04. Seregélyriasztás
Próbálja ki a Doxmand seregélyriasztóját

Ebben a cikkben összeszedtünk pár hasznos információt, amit a seregélyek megjelenéséről, károkozásáról hasznos tudni. A cikkből kiderül milyen megoldást kínál a Doxmand a seregélyprobléma ellen.

Honnan ismerhetőek fel a seregélyek?

Nagyon egyszerű: Sok van belőle, csapatokba szerveződve, egy gyorsan mozgó fekete felhőként borítja be az eget. 🙂
A seregélyeknek számos alfaja van, eltérő színnel, a hazánkban fellelhetőek tollazata fémes fekete, az év bizonyos szakában fehér pettyes, lába rózsaszín, csőre sárga (télen fekete), és rendkívül zajos. Költöző madár, enyhébb teleken azonban előfordul, hogy kisebb csapatokban áttelel. Bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Hasznos, vagy káros?

Is-is. Attól függ kit kérdezünk meg róla. 🙂
A seregélyek hasznos madar, hiszen összeszedik az ártalmas bogarakat, lárvákat. Azonban sajnos épp ennyire káros ak is, mert közben megdézsmálják a gyümölcsöket, gabonaféléket.
Szóval amennyiben egy gazdát kérdezünk, akkor Ő egyértelmű, hogy nem sok jót fog róluk mondani, sőt…

Hogyan védekezhetek a seregélyek ellen?

Mivel hazánkban természetvédelmi szempontból jelentős madárfajnak minősül, így a 13/2001 KöM rendelet szerint meghatározott módon és időben lehet gyéríteni, riasztani. A rendelet seregélyekre vonatkozó része szerint: a riasztás a védett természeti területeken kívül július 1. és február 28. között, a repülőtereken és biztonsági övezetükben pedig egész évben engedély nélkül végezhető. Bővebben: 13/2001 KöM

Akkor végül is mit tegyek?

Termésünk védelme érdekében a seregélyek ellen a riasztás az egyik legcélravezetőbb megoldás. Sajnos, ha a seregélyek megjelennek, akkor pillanatok alatt képesek hatalmas károkat okozni. Ennek érdekében fejlesztettük ki a Doxmand riasztók legújabb családját, az SR-t, aminek mindkét tagja már a tesztidőszak alatt is remekül szerepelt. Csapatunk tanulmányozta a seregélyek viselkedését, reakcióját a különböző hangokra, kombinációkra, így biztosítva a legjobb elérhető eredményt a seregélyek elleni védekezésben.

 

Mi a különbség a két riasztó között?

A legfontosabb különbség, hogy az SR2 két hangszórós, 2 hektár védelmét biztosítja maximálisan, az SR4 pedig négy hangszórós, 4 hektár védelmére fejlesztve.

A két hangszórós készülék fix riasztási programmal dolgozik, amíg a négy hangszórósban már elérhető a maximális riasztási időköz állítására vonatkozó lehetőség.

Hol találok további információt az SR seregélyriasztókról?

A termékek részletes leírása webshopunkon, az alábbi linkeken érhető el, ahonnan meg is rendelhetőek: SR2SR4

Érdekel a vadriasztás is? Akkor először olvasd el az ultrahanggal kapcsolatos cikkünket, hogy megismerhesd a vadriasztóink alapelvét.

Legfrissebb híreink

Rágcsálók a magtárban

Segítség! Rágcsálók a magtárakban, raktárakban és géptárolókban

Az előző cikkünkben részletesen írtunk róla, hogy sajnos a rágcsálók nem csak otthon, hanem a munkahelyeken, így az éttermekben és az irodákban is előfordulhatnak. Most…

Olvasd tovább
A patkányok a városokban, társasházakban is megjelenthetnek.

Segítség! Rágcsálók az irodában

Sajnos a rágcsálók nem csak a ház körül fordulnak elő. Ragaszkodó kis állatok, ezért “velünk tartanak” a munkahelyünkre vagy épp a szórakozóhelyekre is. A lényeg,…

Olvasd tovább
Gyakran nyestek neszezését hallhatjuk a padláson

Te tudod, hogy mi mocorog a padláson?

Amikor kaparászást hallunk a padlásról, egyből megfagy az ereinkben a vér. Miután azonban elhessegettük magunk elől a betörők, szellemek és vérfarkasok gondolatát, általában három állatra…

Olvasd tovább
Kosár
Jelenleg nincs semmi a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0