Rágcsálóriasztók

Miért ne használjak inkább irtószereket? Mennyiben jobb egy ultrahangos rágcsálóriasztó?

Sokan részesítik előnyben a különböző élvefogó csapdákat, egérfogó ragasztókat, vagy épp a mérgeket a hívatlan látogatókkal szemben; leginkább azért, mert ragaszkodnak a régi, “biztos” módszerekhez. Azonban ez csak egy rövid távú megoldás, és hosszú távon már korántsem hatékony.

Hiába mérgezzük meg ugyanis a rágcsálókat

újabbak és újabbak fognak jönni a helyükre, egészen addig, amíg: 

 1. Meg nem szüntetjük az okát, amiért oda sereglenek. 
 2. Nem alakítunk ki egy, a számukra “élhetetlen” környezetet.

A Doxmand ultrahangos rágcsálóriasztói a második opcióban tudnak segíteni. Ugyanis olyan frekvenciájú hangot, ún. ultrahangot bocsátanak ki, amik zavarják az állatokat, ezért előbb vagy utóbb elhagyják a területet.

Megjegyzés: Sajnos egyre inkább tapasztaljuk, és halljuk a vásárlóinktól, hogy a legújabb környezetvédelmi-, és EU-s szabályzások miatt a legtöbb rágcsálóirtószer egyszerűen nem hatékony. A telefonos beszámolók alapján ugyanis az egerek, patkányok és egyéb rágcsálók megeszik ugyan a mérget, de hatástalan, vagy pedig egy helyre gyűjtik őket és ott hagyják.

Milyen rágcsálók ellen hatásos?

Ultrahangos rágcsálóriasztóinkat a következő kártevők ellen ajánljuk: 

 • egér, 
 • pele, 
 • patkány,
 • nyest
 • és menyét. 

Megjegyzés: Ez utóbbi kettő némileg kivétel, hiszen a nyest és a menyét nem rágcsáló, hanem kisemlős és a menyétfélék családjába tartoznak.

Mindegy, hogy melyik riasztót melyik rágcsáló ellen választom?

Nem. A legkisebb készülékünket, a Doxmand Nomus-t csak egerek és pelék ellen ajánljuk. Ezeket a kisállatokat ugyanis könnyebb elűzni, mint például a patkányokat, vagy egyéb-, nagyobb testű rágcsálókat, hiszen ez utóbbiaknak jóval nagyobb a tűrőképességük, és ellenük már egy hangosabb, nagyobb teljesítményű riasztóval kell védekeznünk.

Honnan tudhatom, hogy milyen kisállat ellen kell a készülék, ha nem láttam még?

Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni az egyik cikkünket, amelyben részletesen kifejtettük, melyik állatkát hogyan lehet beazonosítani.

Bonyolult kihelyezni egy rágcsálóriasztót?

Ellenkezőleg, nagyon egyszerű: csak a konnektorba kell dugni, és arrafelé irányítani, ahonnan érkeznek a rágcsálók. Ha nincs a közelben áramforrás, csak akkumulátor, akkor is meg lehet oldani az üzemeltetést, akkucsipeszekkel. Ez a kiegészítők között vásárolható meg.

A csipeszen kívül lehet még valamit vásárolni a készülék mellé? 

Igen, van egy praktikus, 4 méteres hosszabbító kábelünk is, aminek a segítségével a riasztót távolábbi pontokra is ki lehet helyezni. 

Egy nagyobb lakásban/raktárban/irodaépületben kellene elűzni a betolakodókat. Használhatom hozzájuk a Doxmand rágcsálóriasztót?

Természetesen, a riasztóinkat lehet használni nagyobb épületekben is. Ehhez azonban az erősebb készülékeket ajánljuk. 

A teraszon, és az udvaron is látok rágcsálókat. Kültérre is jó a készülék?

Igen, kültéren is használható. A pára nem árt neki, azonban a víz, az eső igen, így meg kell óvni ezektől. Épp ezért célszerű például egy műanyag fóliával letakarni, de ügyeljünk arra, hogy a hangszóró nyílását hagyjuk szabadon, így az ultrahang akadály nélkül tud terjedni.

Mit kell figyelembe vennem a készülék kihelyezésekor?

Mivel az eszköz ultrahanggal működik, mindenképp ügyeljünk arra, hogy ne legyen olyan tárgy a közelben, ami meggátolná a hang terjedését. Ugyanez igaz a kültérre is: igyekezzünk távolabb elhelyezni a fától, illetve növényektől, berendezési tárgyaktól.

Szeretném elűzni a vakondokat a kertemből. Használhatom hozzá ezt a készüléket?

Nem, mert a föld blokkolja az ultrahang terjedését. Helyettük a speciálisan erre a célra tervezett vakondriasztókat ajánljuk, amelyek mélyebb hangokat bocsátanak ki.

Az egerek a falban vannak. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ebben az esetben érdemes felkutatni a falba vájt üregeket, járatokat, és oda helyezni a készüléket. Viszont figyeljünk arra, hogy biztosítsunk az állatoknak menekülőutat is, hiszen ha ott ragadnak, az senkinek sem jó.

Mit tegyek a gipszkarton felett szaladgáló egerek ellen?

Ilyenkor érdemes a gipszkarton fölé helyezni a rágcsálóriasztót. Azonban itt is figyelünk oda, hogy legyen az állatoknak lehetősége a menekülésre.

Kezd érdekelni. Milyen készülékeitek vannak?

Jelenleg háromféle különböző méretű-, és hatótávolságú ultrahangos rágcsálóriasztónk van.

Doxmand Nomus

A Doxmand Nomus rágcsálóriasztót kisebb állatok, egerek és pelék ellen ajánljuk. A készüléket egyszerűen csak be kell dugni a konnektorba, és máris működésbe lép. Csak akkor fogyaszt áramot, amikor riaszt, így energiát is spórolhatunk vele.

A működésbe lépést zöld, felvillanó fény jelzi.

Súlya könnyebb, mint egy fél literes ásványvíznek, hiszen csak 0,3 kg. Hozzávetőlegesen ~8 méteres távolságon belül riaszt, és nagyságrendileg ~65 négyzetméteres terület védésére alkalmas – ezt azonban sok minden befolyásolhatja.

Kisebb helyiségekbe, lakásba, pincébe, garázsba, spájzba, illetve tárolókba ajánljuk. 

Doxmand Nomus Plus

Ezt az ultrahangos rágcsálóriasztót nagyobb helyiségekbe, raktárakba, magtárakba, géptárolókba fejlesztettük ki, így akár egy ~1500 nm-es terület is levédhető vele. Ez persze függ attól, hogy az adott helyiségben mennyi tárgy, gép, vagy épp takarmány található. 

Nem csupán a kisebb (egér, pele), de a nagyobb rágcsálók, mint például patkányok, nyestek, menyétek ellen is hatásos

A riasztási hatótávolsága ~40 méter.

Doxmand Nomus 360 

Az összesen 4 hangszóróval felszerelt, 360 fokos védelmet nyújtó ultrahangos rágcsálóriasztót a nagyobb raktárakat, ipari létesítményeket lehet megóvni a hívatlan vendégektől. 

Alkalmas:

 • egerek,
 • pelék, 
 • nyestek, 
 • menyétek, 
 • és patkányok elriasztására.

A 4 hangszórónak köszönhetően ~4 x 1500 méteren is képes védettséget nyújtani, beépítettségtől függően.

Jár jótállás az ultrahangos rágcsálóriasztókra?

Természetesen. Bízunk a termékeinkben, így 30 napos pénzvisszafizetési garanciát, illetve 3 év gyártói garanciát adunk minden termékünkre.

Mennyi idő alatt tudjátok kiszállítani? Mennyibe kerül?

A szállítási idő általában 1-7 munkanapot vesz igénybe, belföldön pedig, Magyarország területén, a házhozszállítás ingyenes. 

Rendelés

Magyar fejlesztés – Magyar gazdáknak

Ingyenes szállítás

3 év garancia

30 nap pénzvisszafizetési garancia*

Termékeink házhoz szállítási díja Magyarországon belül ingyenes. Egyéb szállítással kapcsolatos információt az info@doxmand.hu e-mail címen kérhet.

Fizetési módok:

 • Utánvét – Futárnál kell készpénzzel fizetni.
 • Átutalás – A megrendelést követően elküldjük az utalási adatokat.
 • PayPal – PayPal fiókkal vagy bankkártyával is fizethet a Paypal biztonságos fizetési felületén. Tovább információ itt.

Kevés a törvényben előírt 14 napos kipróbálási lehetőség? Mi 30 napos pénzvisszafizetési garanciát* biztosítunk minden termékünkre!