Madárijesztő ultrahanggal? – Így rejtsd el a vadriasztót!

2019.12.18. Vadriasztás
Így rejtsd el a vadriasztót a tolvajok elől

Gyakran halljuk ügyfeleinktől, hogy azért nem mernek vadriasztót venni, mert “mi van, ha ellopják”

A legtöbb cég, plusz felár ellenében természetesen, lopás garanciát ad a vadriasztókhoz. Igen ám, de arról nem beszél senki, hogy amíg megy a huzavona, elkészül a rendőrségi jegyzőkönyv és kiküldik az új vadriasztót, addig mi védi a termést? Lehet, hogy mire megérkezik az új készülék, már késő.

Éppen ezért, ebben a rövid cikkben szeretnék bemutatni néhány hasznos tanácsot, amit gazdapartnereink fejlesztettek ki. És hogy mégis hogyan jön ide a madárijesztő?

Hamarosan kiderül!

Tippek a vadriasztók lopása ellen

Mi még nem kaptunk arról információt, hogy bárkinek is ellopták volna a földjéről a vadriasztóját. Ez annak is köszönhető, hogy az ultrahangot csak az állatok hallják, így hiába megy el valaki a közelében, nem fogja hallani.

0. Gyakran még mi sem találjuk meg a készüléket

Nagyobb, többhektáros területeknél, ha föld szélétől 50 m-re helyezzük el, már akkor is nehéz kiszúrni. Gyakran még az is megesik, hogy mi magunk se találjuk meg, pedig tudjuk hogy éppen melyik kukoricasorba, hány lépésre helyeztük be a föld szélétől. Erre egy másik cikkben írunk egy hasznos megoldásról, hogy hogyan lehet könnyedén megtalálni, még akkor is ha például benőtte a kukorica.

Most bemutatjuk, hogy egy kis kreativitással hogyan lehet láthatatlanná tenni egy vadriasztót!

1. Szereld fel a fára, minél magasabbra

Itt ügyelni kell rá, hogy a napelemet ne takarja le a faág, illetve a hangszóró útjában se álljon semmi.

Rejtsd el a vadriasztót, fára szerelve

2. A madárijesztő

Végre elérkeztünk cikkünk fénypontjához, a várva várt madárijesztőhöz! A madárijesztőt, mint bevett riasztási módszert, már valószínűleg te is ismered. 

Leggyakrabban egy emberi alakú vázra rögzítenek fel ruhadarabokat, amit ezután a szél lenget, így mozgó emberre fog hasonlítani. Kevésbé valószínű, hogy valaki ellopjon egy madárijesztőt, mivel általában használt rongyokból állítják össze.

Így, ha mögé rejtjük el a vadriasztót, senkinek nem fog feltűnni, hogy az nem csak egy szimpla madárijesztő. Ráadásul, a két riasztási módot ötvözve, még jobb hatás érhető el.

A madárijesztő mögé rejtett vadriasztó még jobb módszer a lopás ellen

3. Figyelmeztető táblák

A “GPS védelemmel ellátva”, “Kamerával megfigyelt terület”, vagy hasonló feliratú táblát is hasznos elhelyezni a riasztó közelében.

Az illetéktelenek többször is meggondolják, hogy érdemes-e megkockáztatni  a készülék eltulajdonítását. A tapasztalatok alapján ez is sokszor működik.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit mondanak rólunk a gazdák olvasd el az Agrárágazat cikkét.

Legfrissebb híreink

Az Egységes Mezőgazdasági Vadkárfelmérési Útmutató véget vet a vadkár körüli félreértéseknek

Vége a vadkár körüli vitáknak – itt a vadkárfelmérési útmutató

Megjelent a vadkárfelmérési útmutató, aminek segítségével a szakértők egyértelműen megállapíthatják a vadkár mértékét. Részletek a cikkünkben!

Olvasd tovább
Az őzek télen rengeteg vadkárt képesek okozni

Téli vadkárok a földeken

Télen rengeteg vadkár érheti a gazdákat, a táplálékot kereső állatok miatt. De honnét tudhatjuk, milyen állat túrta fel a földünket? Milyen nyomok után kutassunk és hogyan védekezzünk a vadak ellen?

Olvasd tovább
Rágcsálók a magtárban

Segítség! Rágcsálók a magtárakban, raktárakban és géptárolókban

A rágcsálók a magtárakban és a raktárakban is megjelenhetnek. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan tudod elüldözni az állatokat.

Olvasd tovább
Kosár
Jelenleg nincs semmi a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0