Madárijesztő ultrahanggal? – Így rejtsd el a vadriasztót!

2019.12.18. Vadriasztás
tolvaj

Gyakran halljuk ügyfeleinktől, hogy azért nem mernek vadriasztót venni, mert mi van, ha ellopják? Ebben a rövid cikkben szeretnénk bemutatni pár hasznos tanácsot, amit gazdapartnereink fejlesztettek ki. Más cégek plusz felár ellenében lopás garanciát adnak a vadriasztóikhoz. Igen ám, de arról nem beszél senki, hogy amíg megy a huzavona, elkészül a rendőrségi jegyzőkönyv és kiküldik az új vadriasztót, addig mi védi a termést? Lehet, hogy mire megérkezik az új készülék, már késő. Na de mégis hogy jön ide a madárijesztő? Hamarosan kiderül!

Ezért inkább célravezetőbb eleve úgy kihelyezni a berendezést, hogy avatatlan szemek semmiképpen ne vegyék észre.

Mi még nem kaptunk arról információt, hogy bárkinek is ellopták volna a földjéről a vadriasztóját. Ez annak is köszönhető, hogy az ultrahangot csak az állatok hallják, így hiába megy el valaki a közelében, nem fogja hallani.

Nagyobb több-hektáros területeknél, ha föld szélétől 50m-re helyezzük el, már akkor is nehéz kiszúrni. Gyakran még az is megesik, hogy mi magunk se találjuk meg, pedig tudjuk hogy éppen melyik kukoricasorba, hány lépésre helyeztük be a föld szélétől. Erre egy másik cikkben írunk egy hasznos megoldásról, hogy hogyan lehet könnyedén megtalálni, még akkor is ha például benőtte a kukorica.

Most bemutatjuk, hogy egy kis kreativitással hogyan lehet láthatatlanná tenni egy vadriasztót!

Magasra, fára szerelve

Itt ügyelni kell rá, hogy a napelemet ne takarja le a faág, illetve a hangszóró útjában se álljon semmi.

A madárijesztő

Végre elérkeztünk cikkünk fénypontjához, a várva várt madárijesztőhöz! A madárijesztő, mint állat riasztási mód valószínűleg mindenki számára ismert. Leggyakrabban egy emberi alakú vázra rögzítenek fel ruhadarabokat, amit a szél lenget, így mozgó emberre fog hasonlítani. Kevésbé valószínű, hogy valaki ellopjon egy madárijesztőt, mivel általában nem használt rongyokból szokták összeállítani. Így ha mögé rejtjük el a vadriasztót, senkinek nem fog feltűnni, hogy az nem csak egy szimpla madárijesztő. Ráadásul-e két riasztási módot ötvözve még jobb hatás érhető el!

Figyelmeztető táblák

A “GPS védelemmel ellátva”, “Kamerával megfigyelt terület”, vagy hasonló feliratú táblát is hasznos elhelyezni a riasztó közelében.
Az illetéktelenek többször is meggondolják, hogy érdemes-e megkockáztatni  a készülék eltulajdonítását, a tapasztalatok alapján ez is működni szokott! ????

Ha kíváncsi, hogy mit mondanak rólunk a gazdák olvassa el: Agrárágazat – Miért hatékony a “Modern madárijesztő” Kattintson!

Legfrissebb híreink

Gyakran nyestek neszezését hallhatjuk a padláson

Te tudod, hogy mi mocorog a padláson?

Amikor kaparászást hallunk a padlásról, egyből megfagy az ereinkben a vér. Miután azonban elhessegettük magunk elől a betörők, szellemek és vérfarkasok gondolatát, általában három állatra…

Olvasd tovább
kukorcia_vadkar

A mezőgazdasági vadkárról – tényleg csak röviden

A mezőgazdasági vadkár – tényleg csak röviden Öröm hallani egy-egy telefonbeszélgetés alkalmával, hogy milyen szorgosan dolgoztok, igyekeztek időben elvetni a magokat és gondoskodni a kártevők…

Olvasd tovább

Így etesd a madarakat télen – madáretető készítése, madáreleségek

Ebben a cikkben szeretnénk megmutatni milyen madáreledellel célszerű etetni a kismadarakat, és milyen madáretetőt lehet könnyen elkészíteni otthon is. Vágjunk is bele! Mivel etessük a…

Olvasd tovább
SimplePay vásárlói tájékoztató
Kosár
Jelenleg üres a bevásárlókosár!
Végösszeg
Ft
Vásárlás folytatása
0