Hívjon minket! 06-30-692-8785
E-mail: info@doxmand.hu

Vadriasztók karbantartása és tárolása


Ez a cikkünk leginkább azoknak szól, akik téli időszakban nem használják vadriasztóinkat, de hasznos információt nyújthat azoknak is, akik ekkor is a Doxmand vadriasztókra bízzák területük védelmét.

Hogyan hosszabbíthatjuk meg a Li-ion akkumulátor élettartamát?

Li-ion

A Doxmand vadriasztók Li-ion cellákban tárolják a napelem által termelt energiát. Ezt az akkumulátor típust használják a mobiltelefonokban és az elektromos autókban is.

Ha huzamosabb ideig nem használja a készüléket, akkor érdemes az akkumulátort 50% töltöttségi állapotban hagyni, ezt a bekapcsoláskor hallható hangjelzések számából lehet megállapítani, kettő hangjelzés esetén megfelelő a töltöttség a tároláshoz. Nagyon fontos, hogy a készüléket véletlenül se hagyjuk bekapcsolt állapotban.

  • Ha 3 hangjelzést ad a készülék, akkor kapcsolja be és napelemmel lefele állítsa le valahova, működtesse addig, míg a készülék kettő hangjelzést nem ad.

  • Ha csak egy hangjelzést ad, akkor napos időben, bekapcsolt állapotban helyezze ki pár órára, addig, amíg kettő hangjelzést nem ad a készülék. Ha lehet, a nap sugarai merőlegesen érjék a napelemet, akkor adja le a legnagyobb teljesítményt.

A Li-ion akkumulátorok kényesek abból a szempontból, hogy nem szabad túlmeríteni és túltölteni sem, erről vadriasztóinkban a saját fejlesztésű intelligens töltőáramkör gondoskodik, melynek köszönhetően az akkumulátor élettartama is hosszabb lesz.

Tehát, ha hosszabb ideig pihenteti a vadriasztót, akkor a töltöttség 50% (2 hangjelzés), a tárolási hőmérséklet pedig -20 – 20°C között legyen.

A napelem karbantartása

A napelemen esetlegesen lerakódó vízkövet és szennyeződéseket érdemes eltávolítani a jobb hatásfok érdekében.

Mi a WD40-et javasoljuk a tisztítására, mivel amellett, hogy eltávolítja a lerakódást, víztaszító réteget is képez a polikristályos, epoxy bevonatú napelem felületén, így meggátolja a későbbi “kifehéredést” is.

Tisztítás előtt
WD40
Tisztítás után

Írja meg véleményét!

Kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon, hogy hozzászólhasson.