Hívjon minket! 06-30-692-8785
E-mail: info@doxmand.hu

A legnagyobb félelem


 

Gyakran halljuk ügyfeleinktől, hogy azért nem mernek vadriasztót venni, mert mi van, ha ellopják?

Más cégek plusz felár ellenében lopás garanciát adnak a vadriasztóikhoz. Igen ám, de arról nem beszél senki, hogy amíg megy a huzavona, elkészül a rendőrségi jegyzőkönyv és kiküldik az új vadriasztót, addig mi védi a termést? Lehet, hogy mire megérkezik az új készülék, már késő.
 


“Ezért inkább célravezetőbb eleve úgy kihelyezni a berendezést, hogy avatatlan szemek semmiképpen ne vegyék észre.”

 

 

Ugyan mi még nem kaptunk arról információt, hogy bárkinek is ellopták volna a földjéről a vadriasztóját, ez annak is köszönhető, hogy az ultrahangot csak az állatok hallják, így hiába megy el valaki a közelében, nem fogja hallani, hogy ott most egy vadriasztó van.

Nagyobb több-hektáros területeknél, ha föld szélétől 50m-re helyezzük el, már akkor is nehéz kiszúrni. Gyakran még az is megesik, hogy mi magunk se találjuk meg, pedig tudjuk hogy éppen melyik kukorica sorba, hány lépésre helyeztük be a föld szélétől, erre egy másik cikkben írunk egy hasznos megoldásról, hogy hogyan lehet könnyedén megtalálni, még akkor is ha például benőtte a kukorica.

 

Most bemutatjuk, hogy egy kis kreativitással hogyan lehet láthatatlanná tenni egy vadriasztót!

 

Magasra, fára szerelve – viszont itt ügyelni kell rá, hogy a napelemet ne takarja le a faág, illetve a hangszóró útjában se álljon semmi.

 

 

A madárijesztőt – mint állat riasztási módot valószínűleg mindenki ismeri, leggyakrabban egy emberi alakú vázra rögzítenek fel ruhadarabokat, amit a szél lenget, így mozgó emberre fog hasonlítani. Kevésbé valószínű, hogy valaki ellopjon egy madárijesztőt, mivel általában nem használt rongyokból szokták összeállítani. Így ha mögé rejtjük el a vadriasztót, senkinek nem fog feltűnni, hogy az nem csak egy szimpla madárriasztó. Ráadásul-e két riasztási módot ötvözve még jobb hatás érhető el!

Responsive Image

 

Ha kíváncsi, hogy mit mondanak rólunk a gazdák olvassa el: Agrárágazat – Miért hatékony a “Modern madárijesztő”

 

 

 

 

 

Írja meg véleményét!

Kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon, hogy hozzászólhasson.