Hívjon minket! 06-30-692-8785
E-mail: info@doxmand.hu

Hasznos tippek a vadriasztó telepítéshez


Ebben a cikkben megpróbáltuk összeszedni a vadriasztó telepítés lépéseit. Mivel nincs két egyforma terület, így minden terület védelme egyedi, de az itt leírtak jó támpontot adhatnak a sikeres vadriasztáshoz.
Összegyűjtöttünk három jellegzetes területet is, amivel leggyakrabban találkozhatunk.

Vadriasztó telepítés 4 lépésben:

 1. Terület felmérése – Alapvetően két elrendezés lehetséges:
 • A védendő területről kifele riasztunk, a vad várható érkezési irányába. Ez a megoldás akkor előnyös, ha csak egy irányból közelíti meg a védeni kívánt területet a vad.
 • A védeni kívánt területre irányítsuk az ultrahangot, ekkor a terület közelében már érzékeli az ultrahangot, így ha be is tévedne a földre, nem fog sokáig ott tartózkodni, így kárt sem fog tudni okozni.
 1. Tervezés Doxmand Designer
  Ingyenes programunk használatával könnyedén megtervezhető az adott terület vadriasztási terve, a program használatáról itt talál leírást.
 2. Megrendelés
  Rendelését leadhatja webshopunkon, a +36-30/692-78785 telefonszámon vagy akár az info@doxmand.hu email címen.
  A munkanapokon, délelőtt-11 ig leadott rendeléseket a következő munkanapon kézbesíti a futár.
 3. Kihelyezés
  A Küldje el saját email címére a Doxmand Designer által készített tervet. A küldött emailben a terven szereplő összes vadriasztó GPS koordinátáját megtalálja, a google maps alkalmazás által megnyitható formában.
  Ezután nincs más hátra, mint mobilal kimenni a védeni kívánt területre majd a Google térképek alkalmazás segítségével odasétálni a tervben szereplő pont(okra) és telepíteni a készüléket. A Google Maps használatáról majd itt olvashat bővebben.

  Fontos hogy ne árnyékolja le semmi a napelemet és ne legyen a hangszóró útjában semmi. Az oszlop állításánál gondosan járjon el, hogy nagyobb széllökések és esőzések esetén is stabil legyen az oszlop. Volt már rá példa, hogy az esőzést követően kifordult az oszlop és beázott a készülék, ilyen esetekben sajnos nem érvényes a 3év garancia.

  Természetesen a program használata nélkül is lehet sikeresen telepíteni vadriasztót, főleg kisebb területeken, ahol jól behatárolhatóak az irányok, nagyobb területeknél, ahol nem tudjuk mihez viszonyítani távolságokat ott hasznos segítség lehet.

 

Példák vadriasztó kihelyezésre


Sík terület, folyó mellett – ismert érkezési irány, 3db Doxmand Normal vadriasztóval

Amikor nem ismert a vad érkezési iránya – “befele” riasztás, 2db Doxmand Mega vadriasztóval


”Nadrágszíj” parcella védelme – Doxmand Dual vadriasztókkal

 

Mi van akkor ha dombos a terület?
Vadkárvédelmi tervező programunk a Google térképét használja, amin a domborzati viszonyok nem látszódnak. A vadriasztót általában a magasabban lévő helyre kell telepíteni és hangszóróját a völgy felé kell irányítani, ekkor optimálisabb a hang terjedése.

Gyümölcsösökbe hogyan célszerű kihelyezni?
Mindenképen a növények fölé, semmiképpen se árnyékolódjon le az ultrahang. A védendő növénykultúra felett legalább egy méterrel helyezzük el a készüléket.

Mire rögzítsük, oszlop?
A Doxmand vadriasztók gyakorlatilag bármilyen oszlopra rögzíthetőek, ami kellően masszív és nagyobb széllökések és esőzések során is masszív marad. A Dual és Normal vadriasztók oldható gyorskötözővel helyezhetőek fel a kívánt helyre. Ha nem érné körbe, akkor egymásba toldható ez a rögzítőeszköz, így nagyobb átmérőjű oszlopokra is rögzíthető.
A Doxmand Mega vadriasztót csavarokkal lehet felfogatni fa vagy fém oszlopokra.

Milyen élettartammal bírnak a Doxmand vadriasztók?
Gyakran halljuk ezt a kérdést, Nos vadriasztóinkban alapvetően kettő érzékenyebb alkatrész található, ez az akkumulátor és a napelem. Rendeltetésszerű használat esetén a három év garanciaidőn túl, még jó pár évet működőképes marad a készülék, ha figyelünk a készülék megfelelő tárolására, mely az akkumulátorra lehet hatással, illetve a napelem karbantartásáról sem feledkezünk meg. Erről szóló cikkünket itt találja.

 

 

Írja meg véleményét!

Kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon, hogy hozzászólhasson.