Akkor tisztázzuk: Mit tud egy Doxmand rágcsálóriasztó?

Gyakran találkozunk olyan kérdésekkel, amiket a rágcsálóriasztókkal kapcsolatban tesztek fel nekünk. A leggyakrabban előkerülő kérdéseket most összeszedtük, és egy cikkben meg is válaszoljuk őket. Vágjunk is bele!

A nyest nem is rágcsáló, miért nem kell külön riasztó hozzá?

A nyestek és más kistestű ragadozók a rágcsálókkal együttvéve reagálnak az ultrahangra, melyről bővebben már egy korábbi cikkünkben (Minden amit az ultrahangról tudni kell!) írtunk. . (És a vadak is…) Így mi a nyesteket, az előfordulásuk alapján a rágcsálóriasztós kalapba dobtuk. A rágcsálóriasztókat beltérre fejlesztettük ki, kisebb hatótávolságúak. Legfőbb alkalmazási helyük a padlások, pincék, garázsok, minden olyan helyiség, ahova a nyestek és a rágcsálók beférkőzhetnek. A beltéri használatra való tekintettel, ezek a riasztók kisebb kivitelűek, mint a kültérre, mezőgazdasági felhasználásra szánt vadriasztók. A nyestek riasztásáról bővebben “Az éjszaka urai – a nyestek” cikkünkben olvashatsz.

Miért nem ajánljuk a legkisebb Nomus rágcsálóriasztót nyestek és patkányok ellen?

Tapasztalatunk szerint a patkányok és a nyestek riasztása nehezebb az egerekénél. Jelenlétük sokkal intenzívebb, kitartóbbak. Éppen ezért, pont a vásárlói visszajelzések alapján azt javasoljuk, hogy ellenük már az erősebb Nomus rágcsálóriasztók egyikét (Plus, 360) használd, mert minél erősebben éri őket a zavaró hang, annál nagyobb a riasztási hatásfok is.

Hogyan tegyem ki egy bútorokkal telizsúfolt lakásban?

Egy rágcsálóriasztó sajnos ebben az esetben nem lesz elég. Mindenképpen helyiségenként kell kitenni őket, ha az egész házat szeretnéd védeni. Tapasztalataink, és a visszajelzések alapján egyébként elég azokat a helyiségeket védeni, ahol megjelennek a rágcsálók. A bútorok szintén megtörik a hang útját, így keress egy olyan pontot a szobában, ahol minél szabadabb terjedési útja lehet a hangnak. Azonban ha csak a magas szekrény tetejére tudod tenni, akkor sajnos nem biztos, hogy kellően hatékony lesz a hang terjedése. A rágcsálók leginkább lent, boka magasságban szaladgálnak.

A hangszóró közvetlen közelében ne legyen szilárd tárgy, mert akkor értelemszerűen a hang jelentős része elveszik.

Muszáj többet venni, ha az egész házat akarom védeni?

Igen. Lásd előző pont. ☺

Kültérre is hatásos?

A rágcsálóriasztóink vízhatlanságát biztosítani kell. Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy a pára gondot okoz-e. A válasz: nem. A fröccsenő víz, és az eső azonban igen. Amennyiben például teraszra teszed, akkor az esőtől védve van a készülék, így az jó megoldás. Ugyanazok a szabályok érvényesek kültéren is, mint bent, vagyis a hang útjába ne nagyon legyen semmi.

Hallom a rágcsálóriasztó hangját az normális?

Előfordulhat, hogy hallasz a működéséből eredő mellékhangot. Készülékeinket folyamatosan fejlesztjük, így igyekszünk a mellék zajt is minél jobban kiküszöbölni.

Vakond ellen használ?

Nem sajnos, a rágcsálóriasztóink ultrahangja vakond ellen nem hatásos, mert az ultrahang nem jut le a föld alá.

Ha a szigetelésbe vannak befészkelve úgy is segít a rágcsálóriasztó?

Ultrahang segítségével mindig az adott teret tudod védeni. Amennyiben ettől elkülöníthető részen van a rágcsálók közlekedési útja, fészke, akkor a riasztó segítségével elérheted, hogy a kis vendégeid elkerüljék azt a helyiséget ahol kitetted, de a lambéria, gipszkarton, álmennyezet mögé a hang már nem jut el. Ilyen esetekben a riasztót célszerű a szigeteléshez tenni.

Miért nem mennek el? Rossz a riasztó?

Egyrészt lehetséges, hogy valamelyik ok merült fel a fent említettek közül, másrészt a rágcsálóriasztó a működési elve szerint  folyamatos hangimpulzusokkal zavarja a rágcsálókat, így azokat elszoktatja az adott helyről. Egyre kevésbé fognak visszajárni, egyre kevesebb időt töltenek a helyiségben, míg végül a jelenlétük megszűnik. Természetesen előfordulhat, hogy pár hónap elteltével újra próbálkoznak, de ebben az esetben ismét idegesíteni fogja őket a hang és elhagyják  a kiválasztott helyet.

Tipikus hiba lehet ebben az esetben az is, ha egy teljesen zárt helyiségről, például egy kamráról beszélhetünk, kiteszed a riasztót és bezárod. Fontos, hogy legyen menekülési útjuk, ne zárd be őket! Ha nem tudnak kimenni, akkor azonkívül, hogy szépen lassan megőrülnek nem lesz tapasztalható változás… ☺

Galamb ellen jó?

Nem. A galambok nem hallják az ultrahangot.

Maradt még kérdésed? Írj nekünk!

Rágcsálóriasztóinkról bővebben a webshopban találsz információt.

Legfrissebb híreink

kukorcia_vadkar

A mezőgazdasági vadkár – tényleg csak röviden

A mezőgazdasági vadkár – tényleg csak röviden Öröm hallani egy-egy telefonbeszélgetés alkalmával, hogy milyen szorgosan dolgoztok, igyekeztek időben elvetni a magokat és gondoskodni a kártevők…

Olvasd tovább

Így etesd a madarakat télen- madáretető készítése, téli madáreleségek

Nem minden madár vonul délre a télidő beállta előtt. Vannak olyan madárfajok, amik itt maradnak kis országunkban, és hazánkban próbálják meg átvészelni a zord telet….

Olvasd tovább

Vadkár- Mikor van a földem a legnagyobb veszélyben?

Felmerült már benned az a kérdés, hogy miért van valakinél szinte minimális, vagy akár nulla vadkár, és nálad miért kiugró a kár mértéke? A vadak…

Olvasd tovább
SimplePay vásárlói tájékoztató
Kosár
Jelenleg üres a bevásárlókosár!
Végösszeg
Ft
Vásárlás folytatása
0